keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Unelmia ja tavoitteita

Tänään ruokailut ovat näyttäneet tällaiselta:

Aamupala: neljänviljanpuuroa mustikoilla ja raejuustolla
Lounas: mantelikalaa, riisiä, salaattia, kaksi siivua leipää margariinilla ja lasi maitoa
Välipala: kaksi ruisleipää metwurstilla ja margariinilla (ja pari metwurstisiivua sellaisenaan :D)
Päivällinen: -
Iltapala: mustikoita, raejuustoa, omena ja suklaapatukka

Ei nyt mennyt ihan niin kuin oppikirjoissa, mutta liikuntaa palauttelin taas mieleen kevyellä 40 minuutin hölkkä-kävelylenkillä. Päivällä olin taas vähän allapäin kun mietin menneitä ja murehdin tulevaa, mutta lenkki kauniissa ilmassa piristi kyllä kummasti!


Elämäni rullailee tällä hetkellä oikein mukavasti. Kesäkuu lähestyy ja pian saa huokaista hetkeksi kun koulujutut jäävät tauolle ja työt alkavat. Opiskelut ovat edenneet hyvin ja muutenkin tuntuu siltä, ettei elämäni ole koskaan aiemmin ollut näin vakaalla pohjalla. On ihana poikaystävä ja kavereita, perhe suht lähellä ettei ikävä pääse tulemaan mutta saan elää omaa elämääni, sekä sopivasti töitä ja opiskelua. Olen myös kiinnostuneempi omasta terveydestäni kuin aikoihin. Päässä pyörii monenlaista unelmaa sekä vähän realistisempiakin tavoitteita. Näistä kaukaisemmista unelmista on pakko mainita yhteenmuutto poikaystävän kanssa. On melkeinpä tullut tavaksi selailla aina silloin tällöin isompia vuokrakämppiä ja miettiä kuinka ihanaa (ja taloudellisesti minun kannaltani järkevää) olisi kun ei enää täytyisi nukkua yksin. Tätä selailuintoa ei yhtään hillinnyt se, että poikaystävänikin on kovasti jutellut kuinka haluaisi asua kanssani. Häntä ei kuitenkaan houkuta muuttaminen vuokrakämppään, koska tällä hetkellä hänellä ei ole asumiskustannuksia vaikka tavallaan omassa asunnossa asuukin. Toisaalta hän ei ole vielä valmis omistusasuntoakaan hankkimaan, kuten en kyllä minäkään. Monimutkainen juttu :P Toisaalta olemme seurustelleet vasta vajaan vuoden, joten eipä tässä ole kiire minnekään.


Nyt kun olen hempeillyt tarpeeksi, haluaisin kertoa vähän tavoitteista, joita olen itselleni asettanut:

1. Alkoholin käytön vähentäminen
- Niin. Olihan vappuna hauskaa, mutta kieltämättä olisi ollut hauskempaa jos filmi ei olisi katkeillut loppuillasta eikä olisi tarvinnut kärsiä krapulaisesta olosta vielä tänäkin aamuna. Ensi viikolla olisi taas kaksi ryyppyreissua tiedossa, mutta päätin että toisen niistä vietän limulinjalla. Sitä toista ei oikein voi mehuiltana viettää, mutta sallin sen nyt vielä itselleni..! Sen jälkeen aion pyrkiä välttämään alkoholia juhannukseen asti. Tai jos jotain pitää ottaa, niin ainakin pysyisin vain siiderissä ja niitäkin vain pari kerrallaan korkeintaan :) Juomiseni on aina ollut aika humalanhakuista ja joskus hukutin siihen pahaa oloani, mutta enää ei moiselle hölmöilylle ja sekoilulle ole enää tarvetta, joten tavasta pitäisi oppia pois.

2. Säännöllinen ruokailurytmi ja turhan napostelun lopettaminen
-Tämä tuppaa välillä kiireessä unohtumaan ja sen kyllä sitten huomaa kun myöhemmin ääntä kohti menee kaikki minkä kiinni saa. Eli yritän pitää ruokailujen väliset tauot noin kolmessa tunnissa ja syödä sen viisi kertaa päivässä. Ihan täydellisesti tämä ei tietenkään onnistu koulussa tai töissä, mutta suunnilleen. Ruokailurytmi taatusti auttaisi myös poistamaan tuota tylsyyteen syömistä.

3. Liikuntaa vähintään neljä kertaa viikossa
- Yritän noudattaa tekemääni liikuntasuunnitelmaa, mutta tärkeintä olisi, että liikkeelle pääsisi vähintään sen neljä kertaa viikossa tavalla tai toisella!

4. Riittävästi unta
- Täytyy lopettaa koulutehtävien teko ja tentteihin lukeminen yötunneilta ja painua sinne sänkyyn viimeistään yhdeltätoista jos aamulla on aikainen herätys, jotta ehtisin nukkua vähintään 7½ tuntia. Jos tiedossa on työaamu, niin unta palloon kymmeneltä jotta jaksaa pirteänä hoitaa mummoja.

Siinä muutama hyvin tavanomainen tavoite kun ajatellaan perusterveyttä, mutta jotka kuitenkin ovat ah-niin-vaikeita toteuttaa käytännössä. Mutta minäpäs pidän haasteista ;) Erityisesti tuon alkoholin käytön kanssa haluaisin saada itseäni niskasta kiinni, koska mielestäni olen jo sen kanssa ehtinyt pelleillä tarpeeksi. Koulussa tulee lisäksi ihan vainoharhaiseksi ja olen ehtinyt diagnosoimaan itselleni ties mitä maksasairauksia krapulaoireideni perusteella!

Nyt kone kiinni ja rauhoittumaan. Tämä piti laittaa jo eilen:
<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti